Redaktörerna

Helena Boberg och Edith Söderström

Örnen och Kråkan blir med ny redaktion

Från och med årsskiftet 2021/22 tar Edith Söderström och Helena Boberg över redaktörskapet på Örnen och Kråkan. Magnus William-Olsson fortsätter som ansvarig utgivare.

I samband med att Magnus William-Olsson från och med årsskiftet drar sig tillbaka från det dagliga redaktionsarbetet på Örnen och Kråkan, axlar Edith Söderström rollen som ansvarig redaktör. Till sin hjälp har hon Helena Boberg, poet och översättare.

– Det blir inga större rockader på sidan. Men en märkbar förändring som de trogna Örnenföljarna snart blir varse är att poden inte längre kommer att göras av Magnus utan av den nya redaktionen, säger Edith.

– Vi förstår vad vi har att leva upp till men hoppas så klart, både jag och Helena, att lyssnarna ska bli begeistrade! 

Edith Söderström är musikskribent, kritiker känd från P2:s Musikrevyn där hon är en återkommande panelmedlem. Som producent står hon bland annat bakom det nya söndagsprogrammet Lokko i P2. Edith har sin bakgrund i musiken som sångerska och låtskrivare, bland hennes album finns kritikerhyllade Timmar på taket (EMI 2005).

Helena Boberg är poet och översättare. Hennes senaste bok Konsten at med hvissa metodiska rörelser hemkalla en hädangången til lifvet (Bokförlaget Anti 2020), nominerades till Sveriges Radios Lyrikpris 2021. 2022 utkommer diktsamlingen Röd melankoli på Norstedts förlag.